Składniki:
- 800g karkówki
- 100g tartego sera
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
- 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
- 1 łyżeczka imbiru
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 1 szalotka
- sól
Składniki: kilogram chudej karkówki sól pieprz 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki oliwy 2 łyżeczki mielonej kolendry łyżeczka mielonej białej gorczycy sos tabasco łyżka przecieru pomidorowego 2 czerwone papryki zielona papryka żółta papryka 4 młode cebule świeże oregano Sposób wykonania: Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w poprzek włókien na cienkie plastry, oprósz z obu stron…
Składniki: • wieprzowina karkówka 2 kg • cebula 1/2 kg • sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso kroimy w plastry grubości 1cm. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Mięso doprawiamy i odstawiamy na kilka godzin.W brytfance układamy na przemian mięso i cebulę. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięska – pod koniec ściągamy pokrywkę…
Składniki: 60 dag karkówki bez kości 1 cebula 2 łyżki masła 6 kapeluszy grzybów suszonych 1 fix grzybowy,( lub inny) Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w kostkę. Cebulę oczyścić, pokroić w półplasterki. Grzyby namoczyć, pokroić na 4 części. Mięso zarumienić na maśle, dodać cebulę i grzyby, podsmażyć. Fix rozpuścić w 1/2 l. wrzącej wody, połączyć z…
Składniki: 1 kg. karkówki 1 kg. kapusty kiszonej puszka ananasów kostka rosołowa przyprawa grillowi Sposób przyrządzenia Karkówkę pokroić w plastry, oprószyć z obu stron przyprawą grillową, przykryć i przez noc trzymać w lodówce. Następnie ułożyć kotlety jeden obok drugiego na blaszce. Na każdym położyć plaster ananasa. Na końcu przykryć wszystko lekko odciśniętą kapustą i podlać…