Składniki: 1 karczek czosnek 3 ząbki do szpikowania i 4 ząbki do marynowania sól zmiękczająca mięso kieliszek wódki 2 łyżki miodu Produkty Kamis: przyprawa do mięsa wieprzowego Kamis Sposób przygotowania: Karczek naszpikować czosnkiem, natrzeć marynatą sporządzoną z miodu, czosnku, soli, przyprawy Kamis i wódki, zawinąć w folię spożywczą włożyć do lodówki na 24h. Nagrzać piekarnik…
Tag: karczek
Karkówka z grilla
Karkówka z grilla bardzo aromatyczna
by strawberry5 • • 0 Comments
Składniki:
- 1,5 kg karkówki wieprzowej
- 0,5 kg średnich pieczarek
- 1 duża papryka czerwona
- 1 nieduża papryka zielona
- 3 średnie cebule
- 3 szklanki oleju
Produkty Kamis:
- 1 torebka – Grill – przyprawa do mięs pikantna
- lub ta przyprawa w formie posypki (szczególnie polecam tę drugą)
- musztarda sarepska Kamis
Karkówka
Karkówka Pawie oczko
by marek • • 0 Comments
Cykl – przepisy mistrzów Składniki: karkówka szynka parmeńska cukinia primerba włoska pomidory papier ryżowy kapusta zasmażana młode ziemniaki dip z sera papryka peperoni cukinia Sposób przyrządzenia: Karkówkę rozbić, przyprawić, posmarować primerbą włoską, wyłożyć plastrami cukinii. Pierś kurczaka nadziać papryką i śliwkami. Całość zawinąć w roladkę. Roladkę zawinąć w szynkę parmeńską i wygrillować. Podawać na wygrillowanych…
Karkówka z grilla
Roladki z karczku
by trunksql • • 0 Comments
Składniki: • ładny karczek – 6 plastrów, • musztarda, • ogórek kiszony pokrojony w plasterki, • pieprz, • przyprawa do mięsa z grilla, • czosnek zmiażdzony-duży ząbek , • oliwa, • papryka czerwona, Sposób przyrządzenia: Karczek pokroić w plastry, lekko rozbić zamarynować w oliwie z rozgniecionym czosnkiem i przyprawą do mięsa z grilla. Pokroić ogórek,…
Karkówka
Karczek faszerowany czosnkiem
by Małgorzta • • 0 Comments
Składniki : 1 1/2 kg karczku wieprzowego , 2 główki czosznku , 2 cebule , 2 marchewki, sól,pieprz,jarzynka,papryka mielona słodka . Sposób pryrządzenia: Mięso natrzeć przyprawami , obłożyć plastrami cebuli i pozostawić w chłodnym miejscu na 12 godzin.Następnie długim nożem zrobic w mięsie otwory na wylot , nakłuwając wzdłuż włókien i wkładac do nich całe…