Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony karczek

Składniki:


  • 1 karczek
  • czosnek 3 ząbki do szpikowania i 4 ząbki do marynowania
  • sól zmiękczająca mięso
  • kieliszek wódki
  • 2 łyżki miodu

Produkty Kamis:

  • przyprawa do mięsa wieprzowego Kamis

Sposób przygotowania:
Karczek naszpikować czosnkiem, natrzeć marynatą sporządzoną z miodu, czosnku, soli, przyprawy Kamis i wódki, zawinąć w folię spożywczą włożyć do lodówki na 24h. Nagrzać piekarnik do 180 st. Włożyć karczek do rękawa i piec 1 i 1/2 godziny.
Przepis nadesłany na konkurs Kamis. Autor: Aneta 26

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *