Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kapusta pekińska

Zupa z kapusty z parówką

Składniki: 6 szkl bulionu 5 parówek 600 g kapusty pekińskiej 2 marchewki pietruszka 4 ziemniaki seler natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania; Wywar doprowadzić do wrzenia. W między czasie warzywa obrać i pokroić po czym wrzucić do gotującego się wywaru. Po około 10 minutach wrzucić parówki pokrojone na plasterki. Gotować jeszcze 10 minut. Na koniec…

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i jajkiem

Składniki: główka kapusty pekińskiej 4 pomidory 2 jajka strąk papryki mały słoik majonezu sól pieprz cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Następnie pomidory pokroić na cząstki, jajka w kostkę a paprykę w paski. Wszytskie skałdniki wymieszać ze sobą. Polać całość majonezem. Dokałdnie wymieszać i dorpawić do smku solą, pieprzem oraz cukrem.

Sałatka z kapusty pekińskiej, fasoli i pomidorów

Składniki: pół dużej kapusty puszka ciemnej fasoli 3 pomidory słoiczek kukurydzy z groszkiem ogórek zielony 5-6 kawałków papryki konserwowej mały por zielenina  Sos: mały słoiczek majonezu 2 łyżeczki octu winnego kilka kropli przyprawy do zup łyżeczka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę opłukać i pokroić w paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i podzielić na…

Surówka z kapusty pekińskiej ze śliwką i jabłkiem

Składniki: 30 dag kapusty pekińskiej jabłko cebula 10 dag suszonych śliwek kalifornijskich 3 ząbki czosnku ćwierć szklanki majonezu 2 łyżki śmietany natka pietruszki sok z cytryny pieprz sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane jabłko zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Dodać posiekany czosnek i pokrojone śliwki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie majonez wymieszać ze…

Sałatka z kapusty pekińskiej, kurczaka i pieczarek

Składniki: ½ kapusty pekińskiej 1 podwójny filet z kurczaka (ok. 40 dag) 2 średnie pomidory (ok. 30 dag) 30 dag pieczarek 2 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu przyprawa Gyros sól pieprz 3 liście zielonej sałaty Sposób wykonania: Kapustę pekińską poszatkować. Następnie kurczaka ugotować w wodzie lub podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym pokroić je…