Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kapusta pekińska

Sałatka z kapusty pekińskiej, ananasa i moreli

Składniki: 40 dag kapusty pekińskiej 2 pomarańcze 4 morele suszone 100 ml soku pomarańczowego 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki majonezu sok z cytryny pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Obrane pomarańcze podzielić na cząstki i dodać do kapusty. Morele pokroić na mniejsze kawałki i dodać do pozostałych składników. Następnie sok pomarańczowy wymieszać z musztardą oraz majonezem.…

Kapusta pekińska z grzybami

Składniki kapusta pekińska cebula 50 dag grzybów 5 dag oleju sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę grubo poszatkować po czym zalać osoloną woda i ugotować. W między czasie cebulę posiekać a grzyby pokroić i razem poddusić na rozgrzanym oleju po czym dodać do kapusty. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Kapusta pekińska duszona z ziemniakami

Składniki 2 główki kapusty pekińskiej 40 dag ziemniaków 3 cebule mała puszka pomidorów w zalewie łyżka maggi w płynie 5 dag margaryny cukier pieprz sól Sposób wykonania; Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać obrane ziemniaki pokrojone w kostkę. Trzymać na ogniu kilka minut po czym dodać kapustę pokrojoną w paski. Dusić kilka…

Sałatka z ziemniaków z grzybami

Składniki: 50 dag ziemniaków 15 dag marynowanych grzybów 20 dag kapusty pekiśńkiej 3 ogórki kisozne 2 cebule 3 łyżki majonezu łyżeczka cukru sól pieprz Sposób wykonania; Ziemniaki ugotować po czym je obrać i pokroić w kostkę. Następnie grzyby odsączyć z zalewy i przekroić na połówki lub pozostawić w całości. Kapustę poszatkować, ogórki na plasterki a…

Sałatka z pekińskiej z papryką

Składniki: główka kapusty pekińśkiej ogórek 2 strąki papryki konserwowej czerwona cebula ugotowana pierś z kurczaka 4 łyżki oleju łyżka musztardy sól pieprz cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, ogórka obrać i pokroić na plasterki a paprykę w paski. Następnie cebulę pokroić w krążki a pierś z kurczaka w kostkę. Wszytskie skałdniki wymieszać ze sobą. Następnie olej…