Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty pekińskiej, ananasa i moreli

Składniki:

  • 40 dag kapusty pekińskiej
  • 2 pomarańcze
  • 4 morele suszone
  • 100 ml soku pomarańczowego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki majonezu
  • sok z cytryny
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Kapustę poszatkować.
    Obrane pomarańcze podzielić na cząstki i dodać do kapusty.
    Morele pokroić na mniejsze kawałki i dodać do pozostałych składników.
    Następnie sok pomarańczowy wymieszać z musztardą oraz majonezem.
    Doprawić do smaku pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *