Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kalarepki, ogórka i jabłka

Składniki:

  • 4 młode kalarepki
  • 2 winne jabłka
  • świeży ogórek
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku

    Sos:

  • pół szklanki jogurtu
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • łyżka soku z cytryny
  • mała łyżeczka musztardy
  • szczypta cukru
  • pieprz
  • sól

    Sposób wykonania:

    Obrane kalarepki, jabłka zetrzeć na tarce.
    Następnie obranego ogórka pokroić w drobną kostkę.
    Dodać jeszcze posiekany szczypiorek i całość dokładnie wymieszać.
    Natomiast do jogurtu dodać przecier pomidorowy, łyżkę soku z cytryny oraz musztardę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *