Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 większa papryka biała część pora średniej wielkości 5 jajek 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku sól, pieprz majonez Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w paseczki a pora w krążki. Następnie jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić na cząstki. Natomiast kukurydzę i groszek odcedzić z…
Tag: kapusta pekińska
Listy
Sałatka z pekińskiej, papryki i marchewki
by Paulina Mączyńska • • 0 Comments
Składniki: pół niedużej kapusty pekińskiej pół strąka żółtej papryki marchewka pół małego selera ogórek kwaszony jasna część pora jabłko po 2 łyżki jogurtu i majonezu cukier sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w paski, marchewkę i selera zetrzeć na tarce. Następnie ogórka pokroić w plasterki, pora w krążki a jabłko w kostkę. Wszystkie…
Listy
Sałatka z pekińskiej i cykorii
by Oliwia Langner • • 0 Comments
Składniki: kapusta pekińska cykoria cebula świeży ogórek sałatkowy natka pietruszki Sos: łyżka majonezu pojemnik jogurtu naturalnego cukier pieprz sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, cykorie, natkę pietruszkę i cebulę posiekać a obranego ogórka pokroić w plasterki. Następnie majonez wymieszać jogurtem po czym doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Sosem polać sałatkę i dokładnie wmieszać.
Listy
Sałatka z kapusty, marchewki i cebuli
by Julian Borzęcki • • 0 Comments
Składniki: średniej wielkości kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 duża cebula sól pieprz szczypta cukru szczypta kwasku cytrynowego majonez Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie polać majonezem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym.
Listy
Sałatka z kapusty pekińskiej i jabłka
by Halina Drążek • • 0 Comments
Składniki: 50 dag kapusty pekińskiej 2 średnie jabłka 2 pomarańcze 2 banany pół cytryny 2 łyżki oleju sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane jabłka pokroić w kostkę, obrane pomarańcze podzielić na cząstki a banany pokroić w plasterki/ Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić olejem oraz sokiem z cytryny.