Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pekińskiej, papryki i marchewki

Składniki:

  • pół niedużej kapusty pekińskiej
  • pół strąka żółtej papryki
  • marchewka
  • pół małego selera
  • ogórek kwaszony
  • jasna część pora
  • jabłko
  • po 2 łyżki jogurtu i majonezu
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w paski, marchewkę i selera zetrzeć na tarce.
    Następnie ogórka pokroić w plasterki, pora w krążki a jabłko w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Dodać jeszcze jogurt oraz majonez.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *