Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty pekińskiej ze śliwką i jabłkiem

Składniki:

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • jabłko
  • cebula
  • 10 dag suszonych śliwek kalifornijskich
  • 3 ząbki czosnku
  • ćwierć szklanki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • natka pietruszki
  • sok z cytryny
  • pieprz
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować, obrane jabłko zetrzeć na tarce a cebulę posiekać.
    Dodać posiekany czosnek i pokrojone śliwki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie majonez wymieszać ze śmietaną i posiekaną natką pietruszki.
    Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
    Sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *