Składniki: 4 kromki białego pieczywa tostowego 4 łyżeczki masła 4 plastry sera Cheddar Sposób przyrządzenia: Opiec jedną stronę chleba tostowego na średnio gorącym grillu. Zarumienioną stronę sera posmarować obficie masłem, położyć na niej plaster sera. Ponownie umieścić na grillu i piec aż ser zacznie się rozpuszczać. Podawać gorące.
Tag: kanapki
Listy
Żel winogronowy
by Damian Nowak • • 0 Comments
Składniki: 1 litr zagęszczonego soku z winogron 1 szklanka wody środek żelujący Sposób przyrządzenia: W rondlu doprowadzić do wrzenia sok winogronowy i wodę, gotować powoli 5 minut, dodać cukier do smaku, gotować aż cukier się rozpuści. Dodać środek żelujący wg wskazań producenta, gotować jeszcze 1 minutę. Usunąć wytwarzającą się pianę. Gorącym wywarem napełniać sterylne słoiczki,…
Listy
Żel z bazylii
by Katarzyna Skowron • • 0 Comments
Listy
Ogórkowo miętowa sałatka (pasta) do kanapek
by Olga Kmita • • 0 Comments
Składniki: ½ ogórka bez nasion pokrojonego w cienkie plasterki 5 drobno posiekanych listków mięty 5 dkg twarożku śmietankowego 1 łyżka miękkiego masła sól Sposób przyrządzenia: Ogórki posolić, wymieszać, odstawić na 30 minut, po tym czasie dokładnie odcisnąć wydzielający się sok, dodatkowo osuszyć ręcznikiem papierowym. Tak przygotowane ogórki wymieszać z twarogiem, masłem i listkami mięty. Używać…
Listy
Pasta z białego sera z dżemem wiśniowym Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg białego sera 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki dżemu wiśniowego szczypta soli cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Mleko zagotować i wystudzić, twaróg rozetrzeć z mlekiem na gładką masę, dodać dżem wiśniowy i szczyptę soli, ewentualnie dodać cukier do smaku, wymieszać. Pastą można smarować naleśniki.