Składniki: 250 g filetów ze śledzia mąka marynowana cebula olej 300 g białego chleba natka pietruszki Sposób wykonania: Filety oprószyć solą po czym obtoczyć w mace i usmażyć na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odstawić aby ostygły. Następnie na kromkach chleba ułożyć plastry marynowanej cebulki, śledzia i ponownie cebulę. Udekorować natką pietruszki.
Tag: kanapki
Przekąski
Kanapki z rybą wędzoną
by Danuta Fabisiak • • 0 Comments
Składniki: 350 g wędzonej ryby 300 g białego chleba natka pietruszki Sposób wykonania: Z ryby usunąć skórkę oraz ości po czym pokroić ja w poprzek na paseczki. Paseczki te ułożyć na kromkach chleba. Udekorować natką pietruszki.
Przekąski
Kanapki z rybą soloną
by Halina Rychlik • • 0 Comments
Składniki; 380 g ryby solonej 300 g chleba natka pietruszki ½ cytryny Sposób wykonania: Rybę odfiletować i usunąć z niej skórę po czym pokroić ja na mniejsze kawałki. Kawałki te ułożyć na kromkach chleba. Udekorować natką pietruszki oraz plasterkami cytryny.
Przekąski
Kanapki z jabłkiem i żółtym serem
by Daria Gaj • • 0 Comments
Składniki: 4 kromki chleba razowego 4 plastry sera gołda 1 kwaśne jabłko masło Sposób przyrządzenia: Kromki chleba razowego posmarować masłem, ułożyć na nich cienkie plastry obranego jabłka, całość przykryć plastrem sera. Podawać na zimno lub zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku. Oczywiście skład kanapek można urozmaicić np dokładając dodatkową warstwę jabłek, plaster pomidora czy też wędliny.
Przekąski
Kanapki z gotowanym mięsem
by Przemysław Kapica • • 0 Comments
Składniki: 4 kromki razowego chleba 20 dkg gotowanego mięsa 4 łyżki majonezu masło sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Częstokroć mamy problemy z wykorzystaniem mięsa pozostałego z gotowania chociażby tradycyjnego rosołu. Oto moja propozycja. Około 20 dk pozbawionego błon i tłuszczu mięsa pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Pieczywo posmarować masłem i obłożyć…