Składniki: 5 żółtek jajek ugotowanych na twardo 20 dag musztardy 20 dag masła sól Sposób wykonania: Żółtka rozetrzeć po czym dodać musztardę oraz masło. Dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą.
Tag: kanapki
Dodatki
Pasta z szynki i chrzanu do kanapek
by Malwina Grzanka • • 0 Comments
Składniki: 30 g szynki korzeń chrzanu 10 dag śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę zemleć przez maszynkę. Następnie dodać starty chrzan oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przekąski
Kanapki amerykańskie
by Anna Słoma • • 0 Comments
Składniki: 8 kromek chleba tostowego 7,5 dag sera pleśniowego 5 dag masła 5 dag orzechów pekan 2 łodygi selera naciowego sól pieprz Sposób wykonania: Selera pokroić w słupki. Następnie ser rozetrzeć razem z masłem i orzechami po czym posmarować chleb. Posypać jeszcze selerem i każda kromkę pokroić w trójkąty. Owinąć folią spożywcza i wstawić do…
Przekąski
Kanapki z masłem i serkiem topionym
by Konrad Piróg • • 0 Comments
Składniki: 150 g masła 150 g serka topionego 300 g bułki paryskiej natka pietruszki Sposób wykonania: Serek topiony dodać do niego masło. Całość dokładnie wymieszać i uformować z masy batonik w kształcie prostokąta. Wstawić go do lodówki aby zastygł. Następnie pokroić go w cienkie plasterki i układać na kromkach bułki. Przed podaniem udekorować jeszcze posiekaną…
Przekąski
Kanapki ze śledziową pastą
by Ryszard Baliński • • 0 Comments
Składniki: 250 g filetów śledziowych 1 cebula 1 czerstwa kajzerka 200 g masła 6-7 jajek cukier pieprz sok z cytryny 300 g razowego chleba natka pietruszki Sposób wykonania: Bułkę namoczyć po czym ja wycisnąć i dodać do śledzi razem z posiekaną cebulą oraz białkami jajek ugotowanych na twardo. Całość zemleć w maszynce. Następnie masło utrzeć…