Składniki: puszka tuńczyka 2 ogórki kiszone 1 pęczek cebulki dymki 15 dkg białego sera 2 łyżki majonezu kilka kropli soku z cytryny pieprz , sól Sposób przyrządzenia: Puszkę tuńczyka osączamy. Ogórki kiszone kroimy w drobniutką kosteczkę. Cebulę kroimy w talarki, ser rozdrabniamy. Wszystkie składniki łączymy z majonezem przyprawiając sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Układamy…
Tag: kanapki
Przekąski
Kanapki z mozzarellą i pieczarkami
by Weromnika Bartyzel • • 0 Comments
Składniki: 4 bułki 20 dag sera mozzarella 20 dag pieczarek 20 dag suszonych pomidorów 8 filecików anchois sok z ½ cytryny 2 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Ser pokroić w plastry, pieczarki również pokroić w plasterki, które skropić sokiem z cytryny. Następnie bułki przekroić na pół i każdą połówkę skropić oliwą i posypać solą…
Dodatki
Pasta orzechowa do kanapek
by Damian Łucki • • 0 Comments
Dodatki
Pasta z bryndzy do kanapek
by Karol Kossowski • • 0 Comments
Składniki: bryndza śmietana czerwona papryka w proszku odrobina pasty pomidorowej Sposób wykonania: Bryndzę rozetrzeć po czym dodać śmietanę oraz pastę pomidorową. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku papryką w proszku.
Dodatki
Pasta w wędzonej makreli do kanapek
by Piotr Miotk • • 0 Comments
Składniki: makrela 1 cebula śmietana pieprz Sposób wykonania: Makrele obrać z ości po czym ją rozetrzeć. Następnie dodać śmietanę oraz startą na tarce cebulę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.