Składniki: 2-4 marchewki 2 małe kalarepki mały ogórek 4 pomidory pęczek rzodkiewek pełna łyżka posiekanej rzeżuchy szklanka jogurtu łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju słonecznikowego łyżka keczupu odrobina cukru sól pieprz Sposób wykonania: Marchewkę i kalarepkę zetrzeć na tarce, ogórki i rzodkiewki pokroić w plasterki a pomidory na cząstki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.…
Tag: kalarepka
Listy
Sałatka z kalarepki i ogórka
by Jola Kupis • • 0 Comments
Składniki: 4 młode kalarepki 2 winne jabłka świeży ogórek 3 łyżki posiekanego szczypiorku Sos: pół szklanki jogurtu 2 łyżki przecieru pomidorowego łyżka soku z cytryny mała łyżeczka musztardy szczypta cukru pieprz sól Sposób wykonania: Kalarepki i jabłka zetrzeć na tarce, ogórka pokroić w kostkę a szczypiorek posiekać. Następnie składniki podane na sos połączyć ze sobą…
Listy
Sałatka z kalarepy z rzeżuchą
by Sławek Słowikowski • • 0 Comments
Składniki: 2-4 marchewki 2 małe kalarepki mały ogórek 4 małe pomidory pęczek rzodkiewek pełna łyżka posiekanej rzeżuchy szklanka jogurtu łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju słonecznikowego łyżka keczupu odrobina cukru sól pieprz Sposób wykonania: Obraną marchew i kalarepę zetrzeć na tarce, ogórka i rzodkiewki pokroić w plasterki, pomidory w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze…
Listy
Surówka z marchwi, kalarepki i jabłka
by Łucja Grabska • • 0 Comments
Składniki: 1 marchew 1 kalarepka 1 kwaśne jabłko 1/2 szklanki zielonego groszku ½ pęczka młodych cebulek kawałek włoskiej kapusty sól pieprz cukier ½ szklanki śmietany Sposób wykonania: Marchew i kalarepę zetrzeć na tarce, jabłko pokroić w kostkę, groszek odcedzić z zalewy, cebule posiekać a kapustę poszatkować. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać śmietaną i doprawić…
Listy
Surówka z kalarepki z jabłkami
by Adrianna Olszak • • 0 Comments
Składniki: 2 młode kalarepki 2 jabłka sok z cytryny śmietana sól cukier 5 łuskanych orzechów włoskich Sposób wykonania: Kalarepkę zetrzeć na tarce, jabłka pokroić w kostkę. Całość polać śmietaną i doprawić do smaku sokiem z cytryny, sola oraz cukrem. Na koniec posypać posiekanymi orzechami.