Składniki: 1 mały kalafior 2 łyżki oleju z oliwek 1 cebula 5 łyżek wody 2 łyżeczki soku z cytryny 1-2 łyżki przecieru pomidorowego sól i pieprz 45g czarnych oliwek 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Kalafiora podzielonego na różyczki, smażyć na oleju przez 2 minuty. Przełożyć na talerz. Cebulę pokrojoną w krążki usmażyć na…
Tag: kalafior
Kurczak
Kurczak „Zachód słońca”
by rendus • • 3 komentarze
Składniki: 2 piersi kurczaka 1 średni kalafior 2 średnie marchewki 1 duża cebula kilka różyczek brokułów kilka strączków młodej fasolki szparagowej 1 mały topiony serek (śmietankowy) 2-3 łyżki gęstej śmietany Curry, vegeta kilka łyżek oleju mąka natka pietruszki Uwaga: można użyc mrożonej mieszanki warzywnej. Wykonanie: Piersi pokroić w grubą kostkę, obtoczyć w mące i smażyć…
Warzywa
Raj warzywny
by rendus • • 0 Comments
Składniki: 40 dag kalafiora 40 dag brokuła 3 średnie marchewki pokrojone w paski 1 niewielka cukinia obrana ze skórki pokrojona w paski 4 średnie pomidory obrane ze skórki 1 serek topiony najlepiej smietankowy 3 łyżki gęstej śmietany 20 dag żółtego sera sól, cukier pieprz, vegeta Wykonanie: Brokuły i kalafior ugotowac na wpół miekko (powinny byc…
Kalafior
Kalafior zapiekany pod beszamelem.
by Daga • • 1 Comment
Kalafior
Kalafior panierowany.
by pejsik • • 1 Comment
Skład: kalafior jajko zioła bułka tarta tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia: Ugotować kalafiora na pół miękko w słonej wodzie, podzielić na różyczki, rozmieszać jajo, doprawić ziołami. Panierować w bułce tartej i jajku. Smażyć do zarumienienia na oliwie lub masełku.