Składniki: 25 dag ryżu 20 dag cienkich parówek 30 dag bekonu 20 dag langusty (konserwa), 30 dag pomidorów 8 dag margaryny 3 strąki czerwonej papryki 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz i papryka do smaku Sposób przyrządzenia: Pokrajaną na cienkie plastry cebulę lekko zrumienić na margarynie, dodać pokrajany 'na kawałki bekon i przesmażyć.…
Tag: jednogarnkowe
Półmięsne
Czerwona fasola z parówkami i boczkiem
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 2 parówki na osobę 1 duży pomidor 20 dkg chudego wędzonego boczku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 posiekana czerwona cebula 1 roztarty ząbek czosnku 1 posiekana papryczka chili 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Cebulę, czosnek, papryczkę obrać, pokroić, przesmażyć na dużej patelni na łyżce oliwy.…
Zupy
Zupa bałkańska
by tomaszg.krakow • • 0 Comments
Składniki dla 5-6 osób: bulion lekki (warzywny lub drobiowy) pomidory w zalewie domowe lub z puszki, bez skórek min 500g mała puszka koncentratu 30% – 90g czosnek 4 ząbki duża cebula ryż biały, długo ziarnisty 100g mielone – cielęce 300g 1 małe jajko bułka tarta 50g sól, pieprz, papryka ostra zielona pietruszka Sposób przygotowania:…
Jednogarnkowe
Chińszczyzna pychota
by madeleinem • • 0 Comments
Składniki: 3 torebki ryżu (paraboiled) 3 piersi z kurczaka, 2 duże marchewki, 1 por, 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, 5 dag grzybów mun, mieszanka warzywna chińska-mrożona, sos sojowy (nie dodawać soli), 1 Fix do potraw chińskich (Knorr) – mogą być 2, olej do smażenia. Produkty Kamis: 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka czosnku kolorowego,…
Zupy
Zupa Cygańska
by Oleczka 85 • • 0 Comments
Składniki:
- 1,5 l wywaru warzywno- mięsnego
- 2 strąki papryki
- 4 ziemniaki
- 20 dag chudego wędzonego boczku
- pół szklanki 12% śmietany
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 cebule
- natka pietruszki
- 2 łyżki oleju
- łyżka mąki
- sól
Produkty Kamis:
- majeranek
- pieprz ziołowy
- pieprz czarny mielony
- przyprawa do zup- Warzywko
- liść laurowy