Składniki:
- 3 pory
- seler korzeniowy
- 2 marchewki
- 4 łodygi selera naciowego
- 5 średnich ziemniaków
- 30 dag zielonego grochu (w połówkach)
- sól
- pieprz
Składniki: 6 filetów śledziowych 1 czerwona cebula 2 jabłka 125 ml śmietany 20 dkg tłustego twarożku sól, pieprz do smaku sok z cytryny ½ szklanki posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: Filety wymoczyć, osuszyć, pokroić w dzwonka. Cebulę obrać pokroić w półplasterki. Jabłka umyć, obrać, przeciąć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w krążki. Wymieszać twarożek z bitą…
Składniki: 1 średni kabaczek 4 strąki zielonej papryki 4 pomidory 1 cebula 20 dkg parówek sól, cukier i pieprz sok z cytryny szczypta mielonej papryki Sposób przyrządzenia: Kabaczek umyć, pokroić w kostkę i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Pozostawić na kilka minut w zalewie po ugotowaniu, następnie wyjąć i…
Składniki: 4 dorodne brzoskwinie średnia pekińska kapusta kilka oliwek 6 plastrów wędzonki/ np. ogonówki/ 1 łyżka pestek dyni 3 łyżki oliwy z oliwek łyżką soku z cytryny sól, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Kapustę oczyścić, poszatkować, brzoskwinie umyć, obrać i pokroić na ósemki. Wędzonkę pokroić w plasterki. Składniki połączyć ,dodać oliwki i brzoskwinie. Całość posypać …
Składniki: 2 duże czerwone papryki puszka tuńczyka w sosie własnym 2 pomidory 2 czerwone cebule 2 łyżki kaparów ½ łyżeczki oregano 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oleju 2 łyżeczki gotowych grzanek sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Tuńczyka osączyć z zalewy. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, cebulę obrać i posiekać. Składniki…