Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jajeczne

Pasta z twarogu i wędzonej ryby

Składniki: 15 dag półtłustego sera twarogowego 4 dag masła 10 dag wędzonej ryby kilka łyżek kremówki koperek szczypiorek sól pieprz Sposób wykonania: Twaróg rozdrobnić widelcem i dodać do niego kawałek masła. Rybę również rozdrobnić i dodać do sera. Wrzucić jeszcze posiekany koperek oraz szczypiorek i dodać kilka łyżek kremówki. Całość dokładnie utrzeć aż powstanie jednolita…

Jaja z farszem szczypiorkowo-koperkowym

Składniki: 5 jaj ½  pęczka szczypiorku ½ pęczka koperku łyżka śmietany łyżeczka musztardy kilka liści sałaty sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić  wzdłuż na pół. Następnie delikatnie wyjąć  żółtka i dodać do nich posiekany koperek, śmietanę oraz musztardę. Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą oraz…

Jaja zapiekane z cebulą i papryką

Składniki: 6 jaj 3 łyżki posiekanej cebuli 3 łyżki posiekanej papryki 4 łyżki masła lub olej 4 łyżki tartej bułki 1/2 szklanki utartego sera żółtego Sposób wykonania: Posiekaną cebulę i paprykę przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego. Następnie delikatnie wbić jajka, które posypać bułką tartą oraz startym serem. Wstawić naczynie żaroodporne…

Jajka posadzone w pomidorach

Składniki : 5 jaj 5 pomidorów 4 gałązki szczypiorku 2 łyżki oleju sól pieprz bazylia Sposób wykonania: Pomidory przekroić na połówki po czym delikatnie wydrążyć z nich miąższ a skórkę oprószyć solą, pieprzem oraz bazylią. Następnie do każdego pomidora delikatnie wbić po jednym jajku. Posypać je solą oraz pieprzem i przykryć odciętym wierzchem. Ułożyć pomidory…