Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jagnięcina

Kotleciki jagnięce Weroniki

Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników gotowania. Wypróbuj nasze przepisy. Kotleciki jagnięce Weroniki. Przepis zawiera: jagnięcinę, oliwę z oliwek, musztardę, rozmaryn i tymianek. 
 

Składniki:

  • 4 łyżki ostrej musztardy
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebulka
  • garść świeżego rozmarynu
  • garść świeżego tymianku
  • 4 ząbki czosnku
  • oliwa
  • sól 
  • pieprz

Szaszłyki jagnięce Bartłomieja

Wypróbuj przepis Bartłomieja na pyszne szaszłyki jagnięce. Aby wykonać ten przepis będziesz Potrzebować: jagnięciny, musztardy, słodkiej i ostrej papryki oraz soku z limonki. 

 

Składniki:

  • ½ kg jagnięciny
  • 1 łyżeczka musztardy 
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1/4 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • skórka z 1/2 limonki
  • szczypta suszonego rozmarynu
  • sól
  • pieprz

Kotleciki z kością Pauliny

Zastanawiasz się co przygotować dziś na obiad? Przygotuj znakomite kotleciki z kością Pauliny. Przepis zawiera: kotleciki jagnięce, miód, czosnek, oliwę z oliwek oraz musztardę.   
 

Składniki:

  • 2 kotleciki jagnięce z kostką
  • 1 łyżka miodu 
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 3 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Kotleciki jagnięce Marleny

Kolejny przepis na pyszne kotleciki jagnięce. Tym razem smażone na patelni. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: kotlecików jagnięcych, czosnku, rozmarynu i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 4 jagnięce kotleciki z kością 
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Jagnięce kotlety Iwony

Jeżeli szukasz ciekawego przepisu na jagnięce kotleciki to idealnie trafiłeś. Wypróbuj ten przepis. Lista zakupów: kotleciki jagnięce, czosnek, rozmaryn, natka pietruszki i miód. 
 

Składniki:

  • 8 kotletów z kością
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego rozmarynu
  • 1/4 łyżeczki mielonej papryki