Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jagnięcina

Kotlety jagnięce Haliny

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne kotlety jagnięce. Do wykonania przepisu potrzebujesz: kotletów jagnięcych z kością, oliwy z oliwek, miodu i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 4 kotlety jagnięce z kością
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu
  • sok z 1/4 cytryny
  • szczypta papryki
  • sól
  • pieprz

Kotlety jagnięce Weroniki

Poznaj sekret przepisu na pyszne kotlety jagnięce. Aby wykonać ten przepis oprócz mięsa potrzebujesz: czosnku, czerwonego wytrawnego wina, cząbru i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 4 kotlety jagnięce z kością
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 lampka czerwonego wytrawnego wina
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczką cząbru suszonego
  • sól
  • pieprz

Szaszłyki z jagnięciny Uli

Kolejny przepis na pyszne szaszłyki. Tym razem jagnięcina w roli głównej. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jagnięciny, cebuli, octu z czerwonego wina z oliwek i pieprzu cytrynowego. 
 

Składniki:

  • ½ kg jagnięciny 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 duża łyżka octu z czerwonego wina
  • 1,5 łyżki pieprzu cytrynowego
  • 1 mała cebulka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku sojowego

Mini szaszłyki z jagnięciny

Pyszne i mocno soczyste mini szaszłyki z jagnięciny. Do ich wykonania potrzebujesz: mięsa jagnięcego, oliwy z oliwek, rozmarynu, tymianku i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 1 kg udźca z jagnięciny 
  • ½  szklanki oliwy
  • sok  wyciśnięty z jednej cytryny
  • kilka gałązek rozmarynu
  • 1 łyżeczka tymianku 
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka sosu sojowego 
  • pieprz

Soczyste szaszłyki z jagnięciny

Gorąco polecamy sprawdzone przepisy na znakomite szaszłyki. Dziś podajemy przepis na soczyste szaszłyki z jagnięciny. Lista zakupów: mięso z jagnięciny. Czerwone wino, czosnek, musztarda i rozmaryn.
 

Składniki:

  • ½ kg jagnięciny
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml czerwonego wina
  • gałązka rozmarynu
  • sok wyciśnięty z 1 limonki
  • ½ pęczka kolendry
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz