Kolejny przepis na pyszne kotleciki jagnięce. Tym razem smażone na patelni. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: kotlecików jagnięcych, czosnku, rozmarynu i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 4 jagnięce kotleciki z kością
- 2 ząbki czosnku
- 2 gałązki rozmarynu
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Do miseczki wlać oliwę z oliwek.Obrany czosnek grubo posiekać i wrzucić do oliwy.Dodać jeszcze rozmaryn.Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Tak przygotowane zalać marynatą.Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.Następnego dnia kłaść na patelni i smażyć z obu stron, aż kotleciki ładnie się zarumienią.
Liczba porcji: 4