Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki jagnięce Marleny

Kolejny przepis na pyszne kotleciki jagnięce. Tym razem smażone na patelni. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: kotlecików jagnięcych, czosnku, rozmarynu i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 4 jagnięce kotleciki z kością 
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki wlać oliwę z oliwek.
    Obrany czosnek grubo posiekać i wrzucić do oliwy.
    Dodać jeszcze rozmaryn.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Tak przygotowane zalać marynatą.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
    Następnego dnia kłaść na patelni i smażyć z obu stron, aż kotleciki ładnie się zarumienią.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *