Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki z kością Pauliny

Zastanawiasz się co przygotować dziś na obiad? Przygotuj znakomite kotleciki z kością Pauliny. Przepis zawiera: kotleciki jagnięce, miód, czosnek, oliwę z oliwek oraz musztardę.   
 

Składniki:

  • 2 kotleciki jagnięce z kostką
  • 1 łyżka miodu 
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 3 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób wykonania:

  1. Miód połączyć z musztardą i oliwą z oliwek.
    Następnie dodać jeszcze tymianek i rozmaryn.
    Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Mięso dokładnie oczyścić i dokładnie natrzeć marynatą.
    Wstawić do lodówki na całą noc.
    Następnego dnia na patelni rozgrzać olej.
    Wyjąć kotleciki z lodówki i kłaść je na patelni.
    Smażyć je po kilka minut z każdej strony.
    Powinny wyjść lekko krwiste, lecz jeśli nie lubimy takiego mięsa należy potrzymać je na patelni nieco dłużej.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *