Zastanawiasz się co przygotować dziś na obiad? Przygotuj znakomite kotleciki z kością Pauliny. Przepis zawiera: kotleciki jagnięce, miód, czosnek, oliwę z oliwek oraz musztardę.
Składniki:
- 2 kotleciki jagnięce z kostką
- 1 łyżka miodu
- 3 łyżki musztardy
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 1 łyżeczka tymianku
- 3 ząbki czosnku
- 6 łyżek oliwy
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
-
Miód połączyć z musztardą i oliwą z oliwek.Następnie dodać jeszcze tymianek i rozmaryn.Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Mięso dokładnie oczyścić i dokładnie natrzeć marynatą.Wstawić do lodówki na całą noc.Następnego dnia na patelni rozgrzać olej.Wyjąć kotleciki z lodówki i kłaść je na patelni.Smażyć je po kilka minut z każdej strony.Powinny wyjść lekko krwiste, lecz jeśli nie lubimy takiego mięsa należy potrzymać je na patelni nieco dłużej.
Liczba porcji: 4