Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagnięce kotlety Iwony

Jeżeli szukasz ciekawego przepisu na jagnięce kotleciki to idealnie trafiłeś. Wypróbuj ten przepis. Lista zakupów: kotleciki jagnięce, czosnek, rozmaryn, natka pietruszki i miód. 
 

Składniki:

  • 8 kotletów z kością
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego rozmarynu
  • 1/4 łyżeczki mielonej papryki

Sposób wykonania:

  1. Kotleciki dokładnie oczyścić i osuszyć  na papierowym ręczniku.
    Następnie oliwę z oliwek wymieszać z miodem i sosem sojowym.
    Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki, rozmaryn i paprykę. 
    Wymieszać i powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin.
    Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki.
    Kłaść na rozgrzanej patelni i smażyć z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *