Jeżeli szukasz ciekawego przepisu na jagnięce kotleciki to idealnie trafiłeś. Wypróbuj ten przepis. Lista zakupów: kotleciki jagnięce, czosnek, rozmaryn, natka pietruszki i miód.
Składniki:
- 8 kotletów z kością
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego rozmarynu
- 1/4 łyżeczki mielonej papryki
Sposób wykonania:
-
Kotleciki dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie oliwę z oliwek wymieszać z miodem i sosem sojowym.Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki, rozmaryn i paprykę.Wymieszać i powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Wstawić do lodówki na kilka godzin.Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki.Kłaść na rozgrzanej patelni i smażyć z obu stron.
Liczba porcji: 4