Składniki: 1 kg udźca jagnięcego bez kości 3 dag orzeszków piniowych 4 dag zielonych oliwek nadziewanych papryką 1 cytryna 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego rozmarynu 1 łyżka posiekanego tymianku 2 cebule 4 suszone figi 200 ml czerwonego wina 300 ml bulionu mięsnego sól pieprz Sposób wykonania:Mięso oprószyć solą oraz pieprzem.Następnie posiekane orzeszki uprażyć na…
Tag: jagnięcina
Wołowina
Udziec jagnięcy w chrupiącej panierce
by Jola J • • 0 Comments
Składniki: 1 kg udźca jagnięcego be kości 8 łyżek oliwy 10 dag bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 szalotka 40 dag pomidorów 2 łyżki posiekanej bazylii sól pieprz Sposób wykonania:Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym zawinąć w rulon i obwiązać.Następnie wstawić go do piekarnika rozgrzanego do…
Wołowina
Pulpety jagnięce z nutą cynamonu
by Karolina P • • 0 Comments
Składniki: 25 dag siekanej jagnięciny 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki oleju sól pieprz cynamon tymianek Sposób wykonania: Cebulę, czosnek oraz tymianek zmiksować po czym dodać do posiekanego mięsa. Całość dokładnie wymieszać i uformować małe kulki, które usmażyć na rozgrzanym maśle wymieszanym z olejem. Przed podaniem posypać cynamonem. Przepis został nadesłany…
Baranina
Baranina po Tajsku w czerwonym curry
by MariaW • • 0 Comments
Składniki:
- 1 kg mięsa jagnięcego bez kości (wieprzowina, cielęcina…)
- 1 drobno posiekana duża cebula
- 2 łyżeczki drobno posiekanego czosnku
- 1 łyżeczka mielonego imbiru
- 1 drobno pokrojona łodyga trawy cytrynowej
- 3 łyżki czerwonej pasty curry
- sok cytrynowy do smaku
- 50 dkg obranych i pokrojonych pomidorów
- 1 duża,pokrojona na ćwiartki papryka
- 1 szklanka mleczka kokosowego
- olej
Baranina
Jagnięcina z nutą szafranu
by Anna Cichoń • • 0 Comments
Składniki: • 50 dag jagnięciny bez kości • 3 pomidory • szafran • 2 gałązki szafranu • 1 listek laurowy • 1 pęczek natki pietruszki • 2 ząbki czosnku • 4 łyżki oliwy • sól • pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwę zarumienić jagnięcinę. W między czasie sparzyć pomidory, obrać i pokroić na duże kawałki…