Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jabłko

Gotowany kurczak w pikantnym sosie

Składniki: 1 kurczak o wadze około 1,5 kg 1 szklanka kwaśnej śmietany kremówki 1 kwaśne jabłko tarty chrzan do smaku curry do smaku pieprz i sól do smaku Sposób przyrządzenia: Kurczaka dokładnie umyć, osuszyć, przekroić na połówkę, przyprawić, na 2 godziny odstawić do lodówki. W dużym, płaskim rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać warzywa jak…

Zapiekanka z konserwą turystyczną

Składniki: 4 kromki chleba tostowego 8 plastrów konserwy turystycznej 1 kwaśne jabłko 10 dkg masła 20 dkg tartego żółtego sera zielenina Sposób przyrządzenia: Kromki chleba przekroić na połowę. Posmarować masłem, na każdej ułożyć plaster konserwy. Jabłko obrać ze skóry, przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Na każdej wcześniej przygotowanej kanapce ułożyć plaster…

Sałatka owocowa z azjatycką nutką

Składniki: 5 dużych śliwek, obranych ze skóry pokrojonych w ósemki 1 jabłko obrane ze skóry, pokrojone w ósemki (bez gniazd nasiennych) sok z 1 pomarańczy po ¼ łyżeczki sól, pieprz mielony, amchur (sproszkowane mango) Sposób przyrządzenia: Sól, pieprz, amchur i jeśli ktoś lubi szczypta kminku w proszku wymieszać. Rozdrobnione owoce, sok pomarańczowy i przyprawy wymieszać…

Schab faszerowany kapustą

Składniki: 2 kg schabu z kością 70 dkg kapusty białej 70 dkg kapusty kiszonej 1 jabłko 30 dkg cebuli 25 dkg masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem. Ostrym nożem wzdłuż całego schabu zrobić w środku otwór, czynność tą wykonywać uważnie aby nie przeciąć powłoki. Kapustę kiszoną wypłukać, zalać wodą i…

Pomidory w czerwonej zalewie konserwowane

Składniki: 2 – 2,5 kg pomidorów 2 cebule 1 kwaśne jabłko 1 duży burak ćwikłowy 1 łyżka soli 15 dkg cukru 1/3 szklanki octu 6% Sposób przyrządzenia: Średniej wielkości, ,twarde pomidory umyć, ułożyć w misce, dodać obraną i pokrojoną w plastry cebulę, obrane, pokrojone jabłko, obranego i pokrojonego buraka. Pomidory wraz z dodatkami zalać 1,5…