Składniki:
-
- 24 górne części szparagów
- 1 czerwona papryka
- 4 tortille
- 8 plasterków gotowanej piersi indyka
- 1,5 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól, pieprz do smaku
- 4 łyżki majonezu
- 4 liście sałaty rzymskiej
- świeże kiełki – opcjonalnie
Składniki: 80 dkg gęsiej piersi sól, pieprz do smaku mielona papryka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 1 szklanka bulionu warzywnego 2 łyżki mąki ziemniaczanej Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, oprószyć solą, papryką i pieprzem. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w…
Składniki: 1 kurczak ok 1 ½ kg 30 dkg śliwek węgierek 2 duże jabłka 1 duża cebula szklanka bulionu drobiowego szczypta majeranku sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Kurczaka umyć, osuszyć, usunąć tłuszcz, pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka, na rozgrzanym oleju , zrumienić kawałki…
Składniki: ½ kg piersi indyka 100 ml jogurtu naturalnego ½ szklanki rodzynek 2 cebule ½ szklanki śmietany sok z 1 cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki curry 1 łyżka oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Piersi z indyka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą , curry i pieprzem. Olej rozgrzać na patelni,…