Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: indyk

Meksykański gulasz z indyka

Składniki:

    • 50 dkg piersi z indyka
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 czerwona cebula, pokrojona w pół plastry
    • 1 zielona papryka pokrojona w kostkę
    • 3 pomidory obrane i pokrojone w kostkę
    • 15 dkg pokrojonych w paski pieczarek
    • 2 łyżeczki papryki chili w proszku
    • 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
    • 1 szklanka białej fasoli konserwowej
    • sól, pieprz, pieprz kajeński do smaku

Doskonały indyk duszony

Składniki: jeden udziec z indyka (górna część nogi) 2 spore ząbki czosnku 1 łyżeczka soli peklowej 2 cebule 5 dag surowego świeżego masła (koniecznie) grubo zmielony czarny pieprz Sposób przyrządzenia: Udziec odfiletować, zdjąć skórę, usunąć błony i ścięgna. Natrzeć solą peklową obłożyć plasterkami czosnku, zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia zagotować 0,5 litra wody,…

Zraz z piersi indyka dla głodnych

Składniki: 4 duże kotlety piersi z indyka 100g kukurydzy konserwowej 200g żółtego sera 2 jajka 2 ząbki czosnku bułka tarta olej do smażenia pieprz, sól, vegeta wykałaczki Sposób przyrządzenia: Kotlety umyć, rozbić. Z żółtego sera kroimy 4 grube plastry. Resztę sera ścieramy na średniej tarce. Filety faszerujemy paskami serowymi i kukurydzą. Zawijamy i przekłuwając wykałaczkami…

Gulasz z indyka w curry z migdałami

Składniki: 50 dkg piersi z indyka 2 łyżki masła 1 cebula 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki kminku 3 pomidory sok z ½ cytryny kilkanaście obranych ze skórki migdałów posiekana natka pietruszki sól, pieprz, curry do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w plastry o grubości 1 cm, obsmażyć na złoty kolor. Obsmażone plastry pokroić…