Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: indyk

Filet z indyka po bawarsku

Składniki: 2 kotlety z piersi indyka 25 dkg różyczek brokułu 2 jabłka winne 2 łyżki oleju ½ szklanki dobrego jogurtu 1 jajko zielenina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kotlety przyprawić solą i pieprzem, obsmażyć na złoty kolor. Brokuły i pokrojone w plastry jabłka obsmażyć w oleju, przyprawić solą i pieprzem. Na blaszce do pieczenia wyłożonej folią…

Podział (tranżerowanie) upieczonej tuszki indyka krok po kroku

Porcjowanie indyka, który jest gorący jest bardzo trudne, dlatego zdarza się pewna nieprawidłowość – bywa tak ze drób jest porcjowany po wystygnięciu a następnie jest odgrzewany. Jest to nieprawidłowość, ponieważ mięso po powtórnym podgrzaniu traci swoje walory smakowe i aromatyczne. Oto jak w prosty sposób podzielić gorącą tuszkę indyka. Potrzebny nam będzie odpowiedni nóż i…

Rolada z piersi indyka

 

Składniki:

  • 1 filet z indyka o wadze około 1 kg
  • 1 jajko
  • 10 obranych ząbków czosnku
  • ½ szklanki białej tartej bułki
  • ½ szklanki drobno posiekanego selera naciowego
  • ¼ szklanki drobno posiekanych zielonych oliwek
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka tartej skórki cytrynowej
  • ½ łyżeczki posiekanego rozmarynu
  • 3 szklanki niewolonego bulionu drobiowego
  • sól, pieprz.

Cebulaki

Składniki: 8 pojedynczych piersi z kurczaka 3 śmietany 30% 5 zup cebulowych Knor( nie gorący kubek, tylko duża zupa w saszetce) Sposób przyrządzenia: W naczynie żaroodporne wlewamy troszkę śmietany i rozsmarowujemy cale dno, Układamy piersi z kurczaka (nie przyprawione) na płasko tworząc 1 warstwę i polewamy ja śmietana i posypujemy zupa cebulowa, następnie kładziemy 2…