Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: indyk

Piersi indycze z sosem czereśniowym

Składniki: 2 piersi z indyka 40 dag czereśni 5 dag płatków migdałów 1/3 szklanki czerwonego, wytrawnego wina 1 łyżka balsamicznego octu winnego 1 łyżka cukru szczypta tymianku 2 ziarna ziela angielskiego oliwa sól, pieprz   Przygotowanie: Piersi indyka delikatnie rozklepać, oprószyć solą oraz pieprzem i usmażyć na oliwie na złoty kolor. Czereśnie wydrylować, płatki migdałów…

Indyk z warzywami Wandy

Składniki: 40 dag piersi z indyka 2 kalarepy cukinia 2 marchewki czerwona papryka łodyga selera mała cebula kilka pieczarek przyprawa do drobiu vegeta liść laurowy łyżka oleju sól pieprz natka pietruszki Sposób wykonania; Mięso pokroić w dużą kostkę po czym oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Następnie podsmażyć je na rozgrzanym oleju. W między…

Golonka z indyka po pekińsku

Składniki: 2 golonki z indyka 2-3 cebule 2 łyżeczki imbiru mielonego 5 łyżek cukru 1/2 szklanki sosu sojowego szczypta carry i cynamonu   Przyrządzanie: Opłukane golonki ułożyć w garnku pamiętając żę nie lubią ścisku. Zalać wodą tak oby przykryć mięso i zagotować. Zebrać "szumowiny" i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, cukier, imbir, cynamon, carry i…

Indyk z wiśniami w syropie

Składniki: 1 indyk 15 dag słoniny 1 łyżka masła słoik wiśni w syropie sól pieprz Sposób wykonania: Indyka oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić na noc w chłodne miejsce. Następnego dnia słoninę pokroić w słupki i naszpikować nimi piersi indyka. Ułożyć indyka na blasze z rozgrzanym masłem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni…

Indyk z serem i truskawkami

Składniki; 50 dag. mięsa z piersi indyka 15 dag. sera rokpol sól pieprz 25 dag. truskawek po łyżce oleju i masła rozmaryn Przygotowanie; Mięso pokroić na 4 płaty i rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdym płacie położyć ser, posypać rozmarynem, zwinąć w roladki i spiąć. Roladki ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, posypać wiórkami…