Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk z warzywami Wandy

Składniki:

  • 40 dag piersi z indyka
  • 2 kalarepy
  • cukinia
  • 2 marchewki
  • czerwona papryka
  • łodyga selera
  • mała cebula
  • kilka pieczarek
  • przyprawa do drobiu
  • vegeta
  • liść laurowy
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

    Sposób wykonania;
    Mięso pokroić w dużą kostkę po czym oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do drobiu.
    Następnie podsmażyć je na rozgrzanym oleju.
    W między czasie pokroić warzywa (oprócz cukinii)  zalać  niepełną szklanką wody, dodać Vegetę oraz liść laurowy i trzymać na ogniu około 10 minut.
    P tym czasie dodać cukinie i pokrojone grzyby, gotować kolejne 10 minut.
    Na koniec dodać jeszcze mięso, wymieszać i dusić razem ostatnie 5 minut.
    Przed podaniem doprawić do smaku i posypać posiekaną natką pietruszki.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Wanda

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *