Składniki:
- 40 dag piersi z indyka
- 2 kalarepy
- cukinia
- 2 marchewki
- czerwona papryka
- łodyga selera
- mała cebula
- kilka pieczarek
- przyprawa do drobiu
- vegeta
- liść laurowy
- łyżka oleju
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Sposób wykonania;
Mięso pokroić w dużą kostkę po czym oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do drobiu.
Następnie podsmażyć je na rozgrzanym oleju.
W między czasie pokroić warzywa (oprócz cukinii) zalać niepełną szklanką wody, dodać Vegetę oraz liść laurowy i trzymać na ogniu około 10 minut.
P tym czasie dodać cukinie i pokrojone grzyby, gotować kolejne 10 minut.
Na koniec dodać jeszcze mięso, wymieszać i dusić razem ostatnie 5 minut.
Przed podaniem doprawić do smaku i posypać posiekaną natką pietruszki.Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Wanda