Składniki: 1 filet z indyka 20 dkg różyczek z brokuły 2 obrane, pokrojone w plastry jabłka 2 łyżki oleju 2/3 szklanki jogurtu 1 jajko 2 łyżki posiekanej naci pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyty i osuszony filet z piersi indyka pokroić w plastry o grubości około 2 cm, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać…
Tag: indyk
Indyk
Filet z indyka w miodowo cytrynowym sosie
by Kinga Karpowicz • • 0 Comments
Składniki: 1 filet z piersi indyka Glazura: 3 łyżki oleju 3 łyżki miodu 2 łyżki masła 2 łyżeczki drobno posiekanego czosnku 1 łyżka musztardy 1 szklanka białego wina sok z 1 cytryny 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W niedużym rondlu rozgrzać masło, dodać czosnek, smażyć 1 minutę, dodać pozostałe składniki…
Indyk
Faszerowany udziec indyka
by Natalia Widera • • 0 Comments
Składniki: 1 udziec z indyka Farsz: 1 mała, czerstwa bułeczka pokrojona w kostkę 1 pokrojona drobno cebula 2 łyżki oleju 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 5 dkg pokrojonego w kostkę boczku 1 jajko sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wytrybować uważnie kość z udźca indyka, mięso natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć…
Indyk
Filet z indyka z wermutem
by Justyna Bielska • • 0 Comments
Składniki: 1,5 piersi z indyka 3 łyżki masła 4 plasterki wędzonego boczku 50 ml wermutu sól pieprz Sposób wykonania: Piersi oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć na rozoranym maśle, wówczas przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego. Na patelnie po smażeniu wlać 5 łyżek wody, zagotować i polać mięso. Następnie obłożyć mięso plasterkami boczku i zalać…
Zupa Pieczarkowa
Zupa z indyka z groszkiem i z pieczarkami
by Jolanta Żuk • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mięsa z indyka 200 g zielonego groszku 50 g pieczarek 1 pomidor 2 marchewki 2 pietruszki 1 zielona papryka ½ selera ¼ włoskiej kapusty 1 cebula ¼ włoskiej kapusty 1 cebula 4 ząbki czosnku kilkanaście ziarnek pieprzu kilkanaście ziarnek ziela angielskiego 100 g drobnego makaronu sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zalać je…