Składniki: mleko tłuste 1 litr płynny miód 4 łyżki imbir 1/2 łyżeczki Sposób przyrządzenia: Mleko należy zmiksować z mlekiem i imbirem w wysokim naczyniu. Po spienieniu się napoju należy przelewać go do wysokich, wcześniej schłodzonych szklanek. Można podawać ozdobiony bitą śmietaną. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
Tag: imbir
Wołowina
Imbirowe szaszłyki
by albertos • • 0 Comments
Wołowina
Wołowina w imbirze po chińsku
by Agata Konopka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mostka wołowego średnia cebula 2 łyżki sosu sojowego olej 2 łyżki cukru 3 łyżki wódki łyżka pokrojonej skórki pomarańczowej kawałek imbiru o dł. 1 cm Sposób przygotowania: Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w dużą kostkę. Skórkę pomarańczową moczyć 30 minut w ciepłej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Imbir oczyścić, zetrzeć na…
Indyk
Golonka z indyka po pekińsku
by helas • • 0 Comments
Składniki: 2 golonki z indyka 2-3 cebule 2 łyżeczki imbiru mielonego 5 łyżek cukru 1/2 szklanki sosu sojowego szczypta carry i cynamonu Przyrządzanie: Opłukane golonki ułożyć w garnku pamiętając żę nie lubią ścisku. Zalać wodą tak oby przykryć mięso i zagotować. Zebrać "szumowiny" i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, cukier, imbir, cynamon, carry i…