Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: herbaty

Gruszki w polewie czekoladowej Iwony

Składniki: 6 gruszek z kompotu Polewa: ½ kostki masła ½ szklanki wody 1 ½ szklanki mleka 2 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki kakao kilka kropli olejku rumowego lub kieliszek koniaku ½ szklanki rodzynek Sposób przyrządzenia: Połówki gruszek osączyć z kompotu, ułożyć na półmisku. Przygotować polewę. Wszystkie składniki wymieszać, gotować w rondelku ciągle…

Krem waniliowy do gruszek Iwony

Składniki: 2 szklanki mleka 4 żółtka paczka cukru waniliowego łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 6 gruszek z kompotu Sposób przyrządzenia: Mąkę ziemniaczaną wymieszać z cukrem waniliowym w ½ szklance zimnego mleka, po czym przelać do pozostałego mleka- zagotować, żółtka utrzeć z cukrem do białości i wlewać do nich wrzące mleko, stale ubijając. Do garnka…

Deser z galaretką i serkiem homogenizowanym Iwony

Składniki: 1 pojemnik serka homogenizowanego 1 galaretka w torebce o smaku wiśniowym ½ kostki masła 1 cukier waniliowy 6 białek 1 szklanka wody Sposób przyrządzenia: Galaretkę rozpuścić w szklance przegotowanej gorącej wody i ostudzić. Masło rozetrzeć mikserem  z cukrem waniliowym oraz serkiem. Białka ubić na sztywną pianę. Wszystkie składniki delikatnie razem wymieszać. Wystudzić w lodówce.

Krem cytrynowy Iwony

Składniki: 3 jajka 1 ½ cytryny 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki cukru szczypta soli Sposób przyrządzenia: Z żółtek i cukru utrzeć kogel mogel. Cytryny umyć, sparzyć wrzątkiem, zetrzeć z nich skórkę i wycisnąć sok. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody i kiedy się rozpuści raz zagotować. Gdy żelatyna ostygnie, dodać skórkę cytrynową, utarte żółtka,…