Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem cytrynowy Iwony

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 ½ cytryny
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 3 łyżeczki cukru
  • szczypta soli

    Sposób przyrządzenia:

    Z żółtek i cukru utrzeć kogel mogel. Cytryny umyć, sparzyć wrzątkiem, zetrzeć z nich skórkę i wycisnąć sok. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody i kiedy się rozpuści raz zagotować. Gdy żelatyna ostygnie, dodać skórkę cytrynową, utarte żółtka, sok z cytryny i wymieszać. Na końcu dodać pianę ubitą ze szczyptą soli i lekko wymieszać drewnianą łyżką. Wystudzić w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *