Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: gulasz

Gulasz wieprzowy z pigwą

Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 2 pigwy 2 cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, drobno pokroić. W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę, chwilę smażyć mieszając, dodać koncentrat pomidorowy, dusić 3 minuty. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę o boku około 2 cm. Na patelni rozgrzać olej,…

Wiejski gulasz wołowy z podgrzybkami

Składniki: 1 kg wołowiny bez kości 50 dkg podgrzybków 1 łyżka smalcu 15 dkg słoniny liść laurowy, pieprz ziarnisty, jagody jałowca do smaku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić, odciąć trzony, kapelusze pokroić na połowę większe na 4 części. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Słoninę…

Gulasz wieprzowy z grzybami Romana

Składniki: 1 kg wieprzowiny na gulasz 50 dkg świeżych grzybów leśnych lub pieczarek ½ szklanki rosołu 1 szklanka wytrawnego czerwonego wina 20 dkg boczku liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w kostkę, grzyby wypłukać, oczyścić i pokroić na ćwiartki. Boczek pokroić w kostkę. Boczek smażyć na maśle i gdy się wytopi…

Gulasz leśnej braci

Składniki: 30 dkg surowego boczku 50 dkg mielonej wołowiny 50 dkg łopatki wieprzowej 1 litr mocnego wywaru mięsnego 1 szklanka fasoli konserwowej 1 obrana i posiekana cebula 1 szklanka posiekanych pomidorów 1 łyżki mielonego chili 1 łyżka mielonego kminku 2 liście laurowe 5 owoców jałowca 5 rozgniecionych ząbków czosnku sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Boczek…