Składniki: 1 kg rydzów 1 szkl oliwy z oliwek Sposób wykonania: Do garnka wlać oliwę i rozgrzać ją na małym ogniu. Wówczas włożyć do niej oczyszczone grzyby. Dusić na małym ogniu aż tłuszcz stanie się przejrzysty. Przełożyć je do słoików i zalać oliwą z gotowania. Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 20 minut. Przechowywać w…
Tag: grzyby
Porady i Ciekawostki
Zupa ze świeżych grzybów z majerankiem
by Natalia Piekarz • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Kładzione kluski z grzybami
by Patryk Chojecki • • 0 Comments
Składniki: 2 dag suszonych grzybów 2 jajka 1 łyżka masła 2 łyżki mąki szczypta soli Sposób wykonania: Grzyby zalać niewielką ilością wody i odstawić na godzinę. Po tym czasie ugotować do miękkości w wodzie w której się moczyły. Wówczas je odcedzić i drobno pokroić. Następnie utrzeć masło razem z żółtkami i solą na jednolitą masę…


-300x187.jpg)
.jpg)

