Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grzyby

Borowikowy pasztet

Składniki: 10 dag suszonych borowików kostka bulionu grzybowego  200 ml śmietany 10 dag masła 2 cebule 3 bułki 5 jaj 2 łyżki pszennej mąki razowej 1 łyżeczka majeranku 1 kieliszek miodu pitnego sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać niewielką ilością wody i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wozie w której się…

Świeże grzyby w złotej panierce

Składniki: ½ kg rydzów 2 łyżki mąki 3 łyżki bułki tartej 2 jajka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 1 łyżeczka suszonego czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby dokładnie oczyścić usuwając nóżki. Następnie oprószyć kapelusze solą i dusić je na połowie rozgrzanego tłuszczu. Miękkie grzyby obtoczyć w mące po czym zanurzyć w roztrzepanych…

Smażone maślaki z cebulą

Składniki: ½  kg maślaków 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanej oliwie. Grzyby dokładnie oczyścić, posiekać na mniejsze kawałki i wrzucić do cebuli. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Trzymać na małym ogniu pod przykryciem przez kilka minut. Po tym czasie zdjąć pokrywkę…