Składniki: 50 dkg pieczarek 1 łyżka drobno posiekanego czosnku 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki i rozmarynu 1 łyżka oliwy 2 łyżka tartego sera mozarella 1 drobno posiekana cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, przyciąć trzony, pokroić w plastry. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać czosnek i cebulę, zeszklić nie rumieniąc. Dodać plastry pieczarek, dusić aż…
Tag: grzybowe
Listy
Pieczarki nadziewane mielonym mięsem drobiowym
by Patrycja Szafarczyk • • 0 Comments
Składniki: 10 dużych pieczarek 30 dkg mielonego mięsa drobiowego pęczek zielonej natki pietruszki szczypta tymianku szczypta majeranku ½ szklanki bulionu drobiowego 3 jajka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pieczarki umyć, osączyć na papierowym ręczniku, odciąć ogonki. Mięso mielone wymieszać z majerankiem, tymiankiem i posiekaną natką pietruszki. Dodać jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem,…
Listy
Bób z grzybami
by Pyza • • 0 Comments
Składniki: 30dkg bobu 30dkg kurek 10dkg boczku wędzonego lub innej wędzonki 1 cebula 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki śmietany albo jogurtu naturalnego greckiego 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1-2 łyżki posiekanych listków świeżej mięty do smaku: sól i świeżo zmielony pieprz Sposób przyrządzenia: Bób opłukać, zalać osolonym wrzątkiem, gotować 10 min. (15 – jeśli bób…
Listy
Omlet z leśnymi grzybami
by Pyza • • 0 Comments
Pieczarki
Krokiety z kapustą i pieczarkami
by Zygmunt Zachariasz • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. mleka 25 dag mąki 2 jajka sól 0, 5 kg mięsa 25 dag pieczarek 25 dag kiszonej kapusty 3 marchewki pieprz Sposób wykonania: Z mleka, mąki, jajka i szczypty soli zrobić ciasto, z którego usmażyć naleśniki. Następnie ugotowane mięso oraz marchewkę zemleć w maszynce. Natomiast kapustę ugotować, poszatkować i dodać do mięsnej…