Składniki: 2 szkl. ugotowanej kaszy gryczanej 3 szkl. wody 1 cebula 150 g słoniny sól Sposób wykonania: Słonie pokroić w kostkę i stopić na patelni, wówczas wrzucić do niej cebulę pokrojoną w krążki. Całość podsmażyć i wymieszać z ugotowaną kaszą gryczaną. Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Ewelina Maj
Tag: gryczaną
Kasze i Kuskus
Kasza gryczana z grzybami
by Monika • • 0 Comments
Kasze i Kuskus
Kasz gryczana z grzybami
by Krakowianka • • 0 Comments
Kasze i Kuskus
Kasza gryczana prażona
by tomaszg.krakow • • 0 Comments
Składniki: 1 kg ugotowanej "na sypko" kaszy gryczanej wystudzonej smalec gęsi sól Sposób przyrządzenia: Rozgrzać mocno smalec gęsi na głębokiej patelni , wrzucić kaszę , prażyć ,ciągle mieszając drewnianą łopatką , na mocnym ogniu.
Kasze i Kuskus
Kasza gryczana po staropolsku z miodem*
by aghar • • 0 Comments
Składniki: kasza gryczana 200g cebula – 1 duża wołowina – 150g miód pitny – pół szklanki cukier, pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Kaszę wsypujemy do garnka, solimy i zalewamy wodą tak by było jej ok pół centymetra nad kaszą. Gotujemy pod przykryciem, w razie potrzeby dolewamy wody. Kiedy woda wyparuje zakręcamy gaz a kasza "dochodzi pod…