Składniki:
- 2 kg żeberek wieprzowych
- 2 cebule
- 2 szklanki pikantnego keczupu
- sok z cytryny
- 6 ząbków czosnku
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- sól, pieprz, chili, cukier do smaku
- olej
Składniki: 1 kg wołowiny 1 duży oscypek 3 duże cebule 5-6 ząbków czosnku sól, olej Sos: 1 opakowanie jogurtu naturalnego 3-4 ząbki czosnku 1 starty zielony ogórek sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Połowę cebuli i czosnek drobniutko posiekać. Pozostałą cebulę pokroić w półplasterki. Ser oscypek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mięso umyć, osuszyć…
Składniki:
Składniki: 8 sprawionych przepiórek Marynata: 2 łyżki oliwy 1 drobno posiekana cebula 3 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej naci pietruszki lub kolendry ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka glutaminianu sodu lub soli Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Tuszki przepiórek dokładnie umyć osuszyć natrzeć marynatą, na kilka godzin odłożyć do lodówki. Aby ułatwić…