Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grillowane

Łosoś z musztardowej marynaty

I kolejny przepis na potrawę z grilla. Tym razem ryba w roli głównej. Łosoś z musztardowej marynaty. Przepis zawiera: filety z łososia, miód, oliwę z oliwek oraz musztardę. 
 

Składniki:

  • 700 g filet z łososia 
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 1 łyżka musztardy francuskiej 
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta płatków chili
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • sól
  • pieprz
 

Szaszłyki z kurczaka Damiana

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na szaszłyki z kurczaka Damiana. Przepis zawiera: mięso z kurczaka, miód, musztardę i oliwę z oliwek.  
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka 
  • 1 papryka
  • kilka pomidorków koktajlowych 
  • 3 łyżka pikantnego ketchupu
  • 3 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki miodu 
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • sól
  • pieprz
 

Steki z musztardowej marynaty

Poszukujesz nowych przepisów na grilla? Idealnie trafiłeś. Steki z musztardowej marynaty. Lista zakupów: mięso na steki, musztarda, oliwa z oliwek i ocet winny. 
 

Składniki:

  • 4 steki
  • 1 cebula 
  • 4 łyżki musztardy rosyjskiej 
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • sól 
  • pieprz 
 

Jagnięcina na patyku

Znakomite przepisy na mięsa. Musisz je wypróbować. Jagnięcina na patyku. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: jagnięciny, czosnku, oliwy z oliwek i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • ½ kg jagnięciny 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • ¼ łyżeczki kminu rzymskiego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki oregano
  • sól
  • pieprz
 

Szaszłyki przepisu Walerii

Znakomite przepisy na potrawy z grilla. Musisz je wypróbować. Dziś znakomite szaszłyki przepisu Walerii. Przepis zawiera: mięso wieprzowe, sok z limonki, czosnek i sos sojowy. 
 

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego 
  • 4 łyżki soku z limonki 
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 3 łyżki sosu sojowego 
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • ½ pęczka natki pietruszki 
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oregano
  • ½  łyżeczki ziół prowansalskich
  • ½  łyżeczki tymianku
  • sól
  • pieprz