Składniki: 2 duże bakłażany 1 czerwona papryka 2 pomidory 1 mała cebula 100ml oleju ¼ łyżeczki zmielonej papryczki chili ½ przyprawy ziołowej garam masala 2 łyżeczki zmielonego kminku 2 łyżeczki zmielonej kolendry 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka zmielonego pieprzu 1 zielona papryczka chili 3-4 łyżki listków kolendry 1 ząbek czosnku Sposób przygotowania: Bakłażana opiekać na…
Tag: grillowane
Grill
Kaczka z grilla w sosie wiśniowym
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 3 piersi z kaczki olej sól, pieprz Sos: ½ szklanki pozbawionych pestek wiśni ½ szklanki octu balsamicznego ½ szklanki konfitur wiśniowych sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety z kaczki ze skórą przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. W międzyczasie w małym rondlu wymieszać składniki sosu i ustawić rondel na grillu,…
Grill
Steki z cebulką i serem
by Klaudia Gromadzka • • 0 Comments
Składniki 70 dag chudego schabu bez kości 2 średnie cebule 6 plastrów sera żółtego przyprawa do wołowiny KOTANYI przyprawa do pieczeni wieprzowej KOTANYI olej Sposób wykonania: 1). Schab pokój na 6 plastrów i rozbij tłuczkiem 2). Przypraw z obu stron przyprawami do wołowiny i pieczeni wieprzowej kotanyi (może to brzmieć niedorzecznie, żeby łączyć przyprawę do…
Warzywa z grilla
Szaszłykowe kulki wołowe ze śliwką i papryką
by helas • • 0 Comments
Składniki: 500g mięsa wołowego 6 suszonych śliwek 6 plasterków boczku wędzonego 1 czerwona papryka 1 cebula 1 łyżka mąki ( do oprószenia mięsa) natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso zmielić na maszynce. Dodać posiekaną drobno cebulę, natkę pietruszki (drobno posiekaną), doprawić solą i pieprzem. Podzielić na sześć części i zrobić kulki. Śliwki suszone zawinąć…
Grill
Bakłażany w miodowej marynacie
by julias • • 0 Comments
Składniki 1 kg bakłażanów 2 łyżki miodu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka sosu sojowego 1/4 litra naturalnego jogurtu 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku biały pieprz sól Sposób przyrządzenia Łączymy miód, oliwę, sok z cytryny i sos sojowy, dodajemy zioła. Bakłażany myjemy, kroimy w podłużne plastry grubości około 1/2…