Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grillowane

Szaszłyki z baraniny w ananasowej marynacie

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na smaczne szaszłyki z baraniny w ananasowej marynacie. Do ich wykonania potrzebujesz: mięsa z baraniny, miodu, musztardy i zalewy ananasowej. 
 

Składniki:

  • 500 g mięsa z baraniny 
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki  musztardy
  • 3 łyżki oleju
  •  zalewa spod ananasów z puszki 
  • sól
  • pieprz

Grillowana pierś z indyka Ewy

Portal  dla osób poszukujących sprawdzonych przepisów na potrawy z indyka. Tym razem przepis na grillowaną pierś. Do jej wykonania potrzebujesz; limonki, czosnku, miodu i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z indyka 
  • 1 limonka 
  • świeża kolendra  
  • 2-3 ząbki czosnku 
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 1 papryczka chili 
  • sól 
  • pieprz

Drobiowe szaszłyki Marty

Poszukujesz nowych przepisów na potrawy z drobiu? Idealnie trafiłeś. Dziś przepis na drobiowe szaszłyki Marty. Do ich wykonania potrzebujesz: piersi z kurczaka, musztardy, miodu, czosnku i oliwy z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka 
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1/2 łyżeczki chili 
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka tymianku

Złocista pierś z indyka z grilla

Przygotuj z pychotką.pl krok po kroku danie z piersi z indyka a zobaczysz jakie smaczne.  Dziś przepis na złocistą pierś z indyka z grilla. Do przygotowania tego przepisu potrzebujesz: piersi z indyka, sosu sojowego, czosnku i wytrawnego wina. 
 

Składniki:

  • 60 dag piersi indyka
  • 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 5-6 łyżek oliwy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Grillowana ryba Marty

Kolejna propozycja na znakomite ryby. Będziesz zaskoczony jakie dobre. Dziś przepis na grillowane filety z dorsza. Do ich wykonania potrzebujesz; jogurtu naturalnego, curry, czosnku, soku z cytryny i słodkiej papryki. 
 

 

Składniki:

  • 2 filety z dorsza
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz