Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Złocista pierś z indyka z grilla

Przygotuj z pychotką.pl krok po kroku danie z piersi z indyka a zobaczysz jakie smaczne.  Dziś przepis na złocistą pierś z indyka z grilla. Do przygotowania tego przepisu potrzebujesz: piersi z indyka, sosu sojowego, czosnku i wytrawnego wina. 
 

Składniki:

  • 60 dag piersi indyka
  • 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 5-6 łyżek oliwy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Piersi z indyka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie delikatnie rozbić je ręką. 
    Natomiast do miseczki przelać wytrawne białe wino.
    Dodać do niego sos sojowy oraz sok z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Wlać jeszcze oliwę, przemieszać.
    Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany.
    Doprawi jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej maranty przełożyć mięso.
    Wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
    Po tym czasie wyjąc mięso z lodówki i odsączyć z nadmiaru marynaty,.
    Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować z obu stron na złoto. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *