Przygotuj z pychotką.pl krok po kroku danie z piersi z indyka a zobaczysz jakie smaczne. Dziś przepis na złocistą pierś z indyka z grilla. Do przygotowania tego przepisu potrzebujesz: piersi z indyka, sosu sojowego, czosnku i wytrawnego wina.
Składniki:
- 60 dag piersi indyka
- 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2-3 ząbki czosnku
- 5-6 łyżek oliwy
- łyżeczka soku z cytryny
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Piersi z indyka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie delikatnie rozbić je ręką.Natomiast do miseczki przelać wytrawne białe wino.Dodać do niego sos sojowy oraz sok z cytryny.Całość dokładnie wymieszać.Wlać jeszcze oliwę, przemieszać.Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany.Doprawi jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej maranty przełożyć mięso.Wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.Po tym czasie wyjąc mięso z lodówki i odsączyć z nadmiaru marynaty,.Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować z obu stron na złoto.
Liczba porcji: 4