Portal dla osób poszukujących sprawdzonych przepisów na potrawy z indyka. Tym razem przepis na grillowaną pierś. Do jej wykonania potrzebujesz; limonki, czosnku, miodu i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 1 pierś z indyka
- 1 limonka
- świeża kolendra
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 papryczka chili
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pierś z indyka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie z limonki wycisnąć sok i zetrzeć z niej skórkę.Dodać do niej miód, oliwę z oliwek oraz posiekaną papryczkę chilii.Całość wymieszać i dodać jeszcze kolendrę.Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Powstała marynatą dokładnie natrzeć mięso.Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.Po tym czasie kłaść piersi na rozgrzanym ruszcie.Grillować z obu stron na zloty kolor.
Liczba porcji: 4