Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grillowane

Zakręcone piersi z kurczaka

 
Gorąco polecamy sprawdzony przepis na zakręcone piersi z kurczaka. Do wykonania przepisu potrzebujesz: piersi z kurczaka, soku z pomarańczy i grejpfruta oraz miodu i gałki muszkatołowej. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka 
  • 1/2 szklanki soku z pomarańczy
  • 1/2 szklanki soku z grejpfruta
  • 1/2 szklanki octu jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka miodu
  • ziarenka pieprzu 

Szaszłyki z indyka Iwony

Poszukujesz nowych przepisów na indyka? Idealnie trafiłeś. Szaszłyki z indyka Iwony. Do przygotowania naszych szaszłyków potrzebujesz: piersi z indyka, miodu, czosnku, rozmarynu i listków laurowych. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z indyka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku 
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka octu winnego
  • gałązka rozmarynu
  • 2 listki laurowe

Udko prosto z grilla

Baza najlepszych przepisów na potrawy z grilla. Tym razem przepis na udko z grilla. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: udek z kurczaka, oleju, miodu, cebuli, czosnku i imbiru.   
 

Składniki:

  • 5 udek z kurczaka
  • 1 szklanka oleju
  • ½  szklanki miodu
  • ½  cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • ½  łyżki mielonej słodkiej papryki
  • ½  łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • ½  łyżeczki imbiru
  • ½  łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1,5 łyżki soli

Mocno soczyste żeberka

Poznaj sekret przepysznych przepisów na znakomite żeberka. Tym razem mocno soczyste żeberka z grilla. Przepis zawiera: żeberka wieprzowe, ketchup, miód, czosnek oraz lubczyk.  
 

Składniki:

  • ½ kg żeberek
  • 5 łyżek oleju
  • 3 łyżki łagodnego ketchupu
  • 4 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • sól
  • pieprz 

Read more →

Szaszłyki z indyka w miodowej marynacie

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na szaszłyki z indyka w miodowej marynacie. Przepis zawiera: pierś z indyka, miodu, oliwy, czosnku, rozmarynu i bazylii. 
 

Składniki:

  • ½ kg piersi z indyka
  • 100 ml miodu akacjowego
  • 100 ml oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • ½  łyżeczki ostrej papryki
  • ½  łyżeczki czarnego pieprzu
  • ½  łyżeczki rozmarynu
  • ½  łyżeczki bazylii
  • szczypta imbiru