Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: grill

Szaszłyki z kurczaka Oli

Chcesz zaskoczyć swoich przyjaciół? Przygotuj im pyszne szaszłyki z kurczaka. Do ich wykonania potrzebujesz: piersi z kurczaka, rozmarynu, tymianku, majeranku i oliwy z oliwek.  
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • ½  łyżki suszonego rozmarynu
  • ½  łyżki suszonego tymianku
  • ½  łyżeczki suszonego majeranku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Mielone kotleciki z grilla Waldka

Portal  dla osób poszukujących sprawdzonych przepisów na potrawy z grilla. Tym razem przepis na mielone kotleciki z grilla Waldka. Lista zakupów: mięso mielone, kolendra, tymianek, jajko oraz czosnek. 
 

Składniki:

  • skladniki zamien
  • skladniki zamien
  • 500 g mięsa mielonego 
  • 2 łyżeczka tymianku
  • 2 łyżeczka kolendry
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka bułki tartej 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • sól
  • pieprz 

Grillowana pierś z kurczaka Marceliny

Przepisy na potrawy z grilla warte spróbowania. Grillowana pierś z kurczaka Marceliny. Lista zakupów: pierś z kurczaka, czosnek, oliwa z oliwek, miód i sok z cytryny. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka czerwonego octu winnego
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • ½ łyżeczki tymianku 
  • sól
  • pieprz

Szaszłyki z indyka Natalii

A teraz przepis na kawałek dobrego mięsa. Czyli pomysł na szaszłyki z indyka. Aby je przygotować potrzebujesz: piersi z indyka, jogurtu, soku z limonki i natki pietruszki. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z indyka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 150 ml jogurtu
  • ½ łyżeczki imbiru
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 
  • sól
  • pieprz

Filety rybne z grilla Mateusza

Znakomite przepisy na ryby. Musisz je wypróbować. Tym razem przepis na filety rybne z grilla pomysłu Mateusza. Lista zakupów: filety z dorsza, sok z cytryny, koperek i natka pietruszki. 

 

Składniki:

  • 2 filety z dorsza 
  • 5 łyżek soku z cytryny
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 3 łyżeczki startej skórki z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżki koperku
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • sól
  • pieprz