Składniki 1 kg mięsa jagnięcego bez kości 1 szklanka czerwonego wina 1 miąższ z owocu granatu ½ szklanki soku z owoców granatu 1 łyżka soku z cytryny kilka listków mięty olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, płytko ponacinać. Sok z granatów wymieszać z połową miąższu, dokładnie wmasować w mięso, odłożyć. Wino wymieszać z…
Tag: granat
Ciastka
Cytrusowe batoniki
by Aleksandra • • 0 Comments
Składniki: 2 ½ szkl. mąki 1 ¼ szkl. masła ¾ szkl. pudru 1 dojrzały grant 5 jajek ½ szkl. soku z grejpfrutów 2 ½ szkl. cukru 1 ¼ szkl. proszku o pieczenia Sposób wykonania:Do mąki dodać masło oraz cukier puder.Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do formy.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec ok.…
Sałatki z tuńczykiem
Sałatka z tuńczyka z rusztu i mandarynek
by Roxana • • 0 Comments
Składniki: ¼ szkl. oliwy z oliwek 1 kg steków z tuńczyka 20 mandarynek 2 owoce granatu ¼ pęczka natki pietruszki ½ łyżeczki kaparów sól pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka skropić oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem po czym upiec na rozgrzanym ruszcie. W między czasie z 5 mandarynek zetrzeć skórkę a pozostałe obrać i podzielić na…