Składniki:
- 1 szklanka musli z płatkami i bakaliami
- 1 tabliczka czekolady
- 1 łyżka masła
- pół opakowania budyniu
- 1 szklanka mleka do budyniu
- pół owocu granatu
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
Składniki:
Składniki: 3 dojrzałe pomarańcze 2 owoce granatu 2 łyżki obłuszczonego, prażonego słonecznika 4 łyżki likieru pomarańczowego Sposób wykonania: Pomarańcze umyć i osuszyć. Używając ostrego noża obrać ze skóry ścinając ją wraz z albedo. Miąższ pokroić w plastry o grubości około 10 mm. Granaty obrać. Na talerzykach deserowych ułożyć plastry pomarańczy, polać likierem, posypać nasionami granatu…
Składniki: 1 dojrzały melon miodowy 4 mandarynki sok z 2 mandarynek 2 granaty sok z 2 limonek Sposób wykonania: Melona pokroić na ćwiartki, usunąć nasiona i skórę, miąższ pokroić na plastry o grubości 10 mm. Mandarynkę obrać ze skóry i albedo (biała włóknina), pokroić w poprzek na plastry o grubości plastrów melona. Granaty obrać. Owoce…
Składniki: 15 dag makaronu owoc granatu natka pietruszki oliwa sok z cytryny sól Sposób wykonania; Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Z owocu granatu usunąć pestki a miąższ pokroić i dodać do odcedzonego makaronu. Całość skropić oliwą oraz sokiem z cytryny. Doprawić do smaku sola i udekorować natką pietruszki.
Składniki: 2 pomarańcze 1 granat sok cytrynowy cukier waniliowy 2 łyżki rumu Sposób wykonania: Obrane pomarańcze podzielić na cząstki, granat pokroić na mniejsze kawałki. Następnie sok z cytryny wymieszać z cukrem waniliowym i rumem i skropić owoce. Pomarańcze pokroić na kawałki, wymieszać z kulkami z granatu. Polać sosem z soku, rumu i cukru.